بی شک کاشت ناخن یکی ار روشهای بسیار رایج جهت زیبا سازی دست و ناخنها محسوب میشود؛ اما استفاده از مواد شیمیایی و طراحی جهت کاشت بر روی ناخن میتواند باعث آسیب به صدف ناخن شده و موجب نازک شد و در مواردی نادر از بین رفتن ناخن شود.
اگر شما نیز جزو بانوانی هستید که به کاشت ناخن علاقه دارید و آن را انجام میدهید، پس باید به ناخنهایتان بیشتر از حد معمول رسیدگی نمایید. سوالی که ذهن بسیاری از افراد را به خودش مشغول ساخته این است که بعد از کاشت، چگونه نازک شدن ناخن را درمان کنیم؟
کاشت ناخن به یکی از اقدامات زیبایی متداول تبدیل شده است و کمتر خانمی است که به سمت کاشت ناخن نرفته باشد. کاشت ناخن در عین زیبایی میتواند آسیبهای جبران ناپذیری به دست و ناخن وارد نماید. راه چاره این آسیبها یک دوره مراقبتی است که در ادامه به آن میپردازیم.
علل زیادی ممکن است موجب خشکی و نازکی و عدم رشد ناخنها شوند که در کنار ظاهری نا خوشایند، سلامتی را نیز در معرض خطر قرار میدهد. یکی از دلایل عمده خشکی ناخن برداشت کاشت است. امروزه افراد زیادی کاشت ناخن را انجام میدهند و از مهم ترین دغدغه آنها تقویت ناخنها پس از کاشت است.
کاشت ناخن چیست؟
کاشت ناخن ازمحبوب ترین و پر طرفدار ترین روشهای آرایش ناخن محسوب میشود که توسط لاک ژل و دستگاه یو وی انجام میگیرد. کاشت ناخن در جنگ جهانی اول مرسوم شد. زمانی که بانوان شکلی از لوکس بودن و زیبایی را در کاشتهای ناخن که روشی ارزان قیمت برای ایجاد حس زیبایی محسوب میشد، یافتند.
لاک ژلها ابتدا بر روی مواد قرار میگیرند و شامل سه مرحله است، لاک ژل بیس، ژل رنگی، تاپ ژل که رنگی طبیعی دارد. این محصولات، شیمیایی هستند و به قدری قوی میباشند که به هیچ وجه نباید بر روی ناخن طبیعی قرار بگیرند.
مواد شیمیایی کاشت، زیبایی مقطعی بر روی دستها ایجاد خواهند کرد اما باعث نازکی ناخن میشوند و بعد از برداشتن کاشت، فرد با صحنهای ناخوشایند روبرو میشود و آن صحنه، نازکی و تغییر حالت ناخنهای طبیعیاش است.
لاک ژل بر روی مواد با هوای معمول خشک نخواهد شد و نیاز به دستگاه LED است و نور مصنوعی یو وی قابلیت خشک کردن لاک ژل را در چند ثانیه دارد.
این نکته بسیار حائز اهمیت است که برند و کیفیت لاک ژل بسیار مهم است و میزان تایمی که برای خشک شدن به کار میرود میتواند بستگی به کیفیت لاک ژل داشته باشد. لاک ژل توسط حرارت دستگاه به جامد تبدیل میشود و این پروسه ممکن است زمان بر باشد.

ترمیم ناخن چگونه انجام می شود؟
معمولا کاشت ناخن به یک لاک دائمی معروف است؛ اما ممکن است برخی افراد کارهای سخت انجام دهند و لاک ژل به دلیل کارهای سخت یا برخورد با شی تیز و یا برخورد با رطوب لب پر شده و یا کنده شود. کاشت ناخن روشی جهت زیبا سازی ناخن است و لازم است که از آن مراقبت شود و اگر میخواهید کاشت ناخن به مدت بیشتری بر روی ناخنهایتان ماندگار شود و دوام بیشتری از خود نشان دهد، بهتر است با ظرافت و دقت با انگشتانتان برخورد نمایید.
در صورت سالم بودن لاک ژل باید بعد از یک ماه به ناخن کار خود مراجعه فرمایید تا کاشت ناخن شما را ترمیم کند؛ زیرا ناخن بلند شده و کاشت ناخن شما ظاهری نه چندان جالب از خود بروز خواهد داد. ناخن کار با توسل به مهارتهای خود و ابزارهای موجود ناخن شما را ترمیم میکند و کاشت جدیدی روی ناخن شما به وجود خواهد آمد.
در این فرآیند مواد قدیمی توسط یک سوهان از بین میرود و با مواد جدید جایگزین میشود و تراش ناخن توسط سوهان موجب نازک تر شدن ناخنها خواهد شد.
علت نازک و شکننده شدن ناخن بعد از کاشت
ناخن از پروتئن و کراتین ساخته شده است که این مواد در موها نیز وجود دارند. لایههای کراتین میتوانند توسط عوامل خارجی از بین بروند و از بین رفتن لایههای خارجی کراتین باعث ضعیف شدن ناخنها خواهد شد.
به طور معمول ناخنها بعد از کاشت و از بین رفتن کراتین بسیار نازک و شکننده میشوند و با هر فشاری خم و یا میشکنند. اگر ناخنهایتان نازک شده باشد، هنگام لمس ناخن احساس نا خوشایندی را تجربه خواهید کرد.
در برخی از مواقع دلیل نازکی و شکنندگی ناخن بعد از کاشت میتواند استفاده از مواد نا مرغوب باشد پس بهتر است که از سالنی کمک بخواهید که به مواد و ناخن کار آن اعتماد کامل دارید و میدانید که وجدان کاری در این سالن وجود دارد و با خیال راحت میتوان ناخنها را در اختیار آنها گذاشت.
مراقبت پس از کاشت ناخن بسیار مهم و حائز اهمیت است و بهتر است به ترمیم ناخنهای خود توجه داشته باشید و نگذارید مدت زیادی از ترمیم شما بگذرد. ترمیم به موقع از آسیب به ناخن جلوگیری میکند و باعث میشود ناخنها مرتب و زیبا به نظر برسد.
استفاده از کاشت به مدت طولانی موجب آسیب و نازک شدن ناخن خواهد شد و پس از ریموو کاشت بخشی از لایه ناخن از رو ناخن جدا خواهد شد و به این فرآیند باعث نازک شدن ناخن میشود.
به طور کلی آسیب ناخن به این دلیل ایجاد میشود که مواد شیمیایی برای پوسته ناخن بیش از حد قوی است و بستر و لایههای ناخن را خشک میکند. هنگامی که مواد توسط سوهان برقی برداشته میشود ناخن ضعیف شده و امکان شکستش وجود دارد.
اکنون که به علل شکست ناخن پس از کاشت پی بردید، بهتر است بدانید که کوتاه نگه داشتن ناخن میتواند از شکسته شدن آن جلو گیری کند و برای رشد و احیای مجدد ناخن بهتر است آن را در اندازهای کوتاه نگه داری نمایید.
نشانه های آسیب در ناخن
ناخنهای بخشهای بسیار ظریفی از بدن ما هستند که در معرض آسیب بسیار زیادی قرار دارند؛ زیرا بیشتر کارهای روزمره و آسیب زا با دستهایمان انجام میشود. از این جهت ناخنها نیاز به مراقبت بسیار زیادی دارند و گاهی لازم است به آنها رسیدگی شود. یکی از آسیب های رایج ناخن، نازک شدن آن است که به دلایل مختلفی رخ میدهد از جمله کمبود ویتامین و کلیسیم و کاشت ناخن.
همه بانوان تمایل دارند که از ناخنهای جذاب و مرتبی بهره مند باشند اما باید بدانند سلامتی ناخنها هم اندازه زیبایی آنها مهم است. پزشکان معتقدند که شکل و رنگ ناخن میتواند علائم بیماریهای داخلی باشد و ما از روی ناخنها میتوانیم به مشکلات سلامتی خود پی ببریم.
ناخنهای سالم دارای یک سطح صاف و یکدست هستند که به پوست متصل است و هیچ فرو رفتگی و بیرون آمدگی ندارد. رنگ ناخن صورتی مایل به سفید است و اگر سلامت بدن مشکلی داشته باشد این رنگ به زرد و تیره تغییر رنگ میدهد. عدم سلامتی در ناخن به شکل لکه و جدا شدن ناخن از پوست و نازکی یا کلفتی و بیش از حد حالات عجیب ناخن خود را نشان میدهد.
از عللی که موجب ضعیف شدن و از بین رفتن ناخن میشود میتوان به کاشت به مدت طولانی و یا ریموو خشن آن و به دفعات لاک زدن و استفاده از سیگار و مصرف برخی داروها اشاره کرد.
به طور کلی یکی از مهم ترین اقداماتی که به از بین رفتن ناخن و شکننده شدن آن کمک میکند کاشت ناخن است؛ زیرا سوهان کشی ماهانه و گذاشتن مواد شیمیایی به صورت مداوم بر روی ناخن باعث ضعیف شدن و شکنندگی صدف ناخن خواهد شد که پس از برداشت کاشت تاثیراتش قابل مشاهده است.
آسیبهایی که ممکن است در ناخن پس از کاشت ناخن مشاهده شود
- کدری و ماتی ناخن، به طوری ناخن دیگر شفاف نیست
- تغییر رنگ طبیعی ناخن به رنگهای زرد و تیره
- به وجود آمدن خطوط ریز روی صدف ناخن
- به وجود آمدن التهاب و ناراحتیها و زخم بر روی پوست اطراف ناخن
- قارچ و عفونتهای پوستی و ناخن
از اصلی ترین این عوارضها قارچ و عفونت است؛ زیرا میتواند باعث بیماریهای استخوانی شود و بسیار فراتر از ناخن پیش برود. پس حتما در یک سالن بهداشتی اقدام به کاشت نمایید و اگر پس از کاشت متوجه تغییر رنگ ناخن خود شدید سریعا به پزشک مراجعه کنید تا از پیشروی عفونت جلوگیری نمایید.

راه های درمان نازکی ناخن بعد از کاشت
در این قسمت میخواهیم به راههای درمان نازکی و خشکی ناخن پس از کاشت اشاره نماییم.
مرطوب کننده های مخصوص ناخن
پس از ریموو و برداشتن کاشت ناخن، ناخنها بسیار ضعیف و نازک و حساس شدهاند و نیاز به تقویت دارند. مرطوب کنندههای ناخن یک گزینه بسیار مناسب جهت مرطوب کنندگی ناخن به شمار میروند و بعد از برداشت کاشت میتوان از این مرطوب کنندههای با کیفیت بر روی سطح ناخن استفاده نمود.
در صورت استفاده از مرطوب کننده ناخنهای شما به حالت طبیعی برگشته و از حالت نازکی خارج میشوند. پس از استفاده از مرطوب کننده بر روی ناخن بهتر است برای مدتی از کاشت ناخن پرهیز نمایید تا ناخنها استراحت کنند و فرصت تقویت شدن داشته باشند.
جوش شیرین و آب لیمو
ابتدا کمی جوش شیرین به همراه یک قاشق غذا خوری آبلیمو را با هم ترکیب کنید و خمیر به دست آمده را به مدت ده دقیقه بر روی ناخنها قرار دهید.
تقویت کننده ناخن
برندهای بسیار معتبر و با کیفیتی اقدام به تولید تقویت کنندههای بسیار موثر جهت درمان نازکی ناخن کردهاند. میتوانید یکی از این تقویت کنندهها را به سلیقه خود خریداری نمایید. تقویت کنندهها در کنار درمان نازکی و شکنندگی به رشد مجدد و استحکام بیشتر ناخن نیز کمک خواهند کرد. تقویت کنندهها سرشار از ویتامینهای ضروری برای ناخن هستند و میتوانند به سلامت ناخن کمک ویژهای کنند.
قرص زینک
قرص زینک یکی از قرصهایی است که برای مو و ناخن تاثیرات اثبات شدهای دارند. اگر متوجه ضعف در ناخنها و پدید امدن لکههای تیره و نازک شدن ناخن شدید باید از قرصهای زینک استفاده نمایید تا ناخنهایتان درخشان و مستحکم شوند. دوز مصرف زینک نسبت به سنین، مختلف است و اگر تمایلی به مصرف قرص ندارید میتوانید زینک مورد نیاز را از منابع غذایی مانند بوقلمون و گوشت فاقد چربی به دست آورید.
استفاده از دستکش
انگشتان در روز چندین بار با مواد شیمیایی مانند شویندهها در ارتباط و تماس هستند. بهتر است پس از کاشت شویندهها و صابونهای خود را با نوع ملایم تر آنها تعویض نمایید. هنگام شستشو ظروف از دستکش استفاده نمایید تا دستهایتان همچنان نرم و بدون آسیب باقی بماند.
برخی ماساژها و استفاده از برخی تقویت کنندهها میتواند سلامت ناخنهای شما را تضمین نماید. به طور کلی مراقبت از سلامت ناخنها امری ضروری جهت از بین رفتن نازکی ناخنها میباشد.
استفاده از لاک ناخن به جای کاشت ناخن
استفاده از لاک ژل و کاشت ناخن با سوهان کشیهای خشن و ناراحت کننده همراه است که برخی اوقات موجب زخم شدن پوسته اطراف ناخم میشود. بهتر است برای مدتی دست نگه دارید و روال سنتی لاک زدن را حفظ کنید.
مصرف مواد غذایی مناسب
وضعیت ناخن بعد از کاشت در هر فردی ممکن است متفاوت باشد. یکی دیگر از درمانهای نازکی ناخن استفاده از مواد عذایی غنی است که بتواند ویتامینهای از دست رفته ناخن را بر گردارند. توصیه میشود از مواد غذایی دارای ویتامین E و بیوتین و امگا سه استفاده نمایید.
میتوانید این ویتامینها را در مواد غذایی مانند بادام و آووکادو و گردو و تخم مرغ و سیب زمینی به دست آورید. با گنجاندن این مواد غذایی به وعده غذایی خود سلامت ناخنهایتان را به طور مجدد برگردانید.
استفاده از روغن زیتون
روهن زیتون یکی از روغنهایی است که کاربرد خود را در هر حوزهای به اثبات رسانده است. هیدراتاسیون از دست رفته ناخن به کمک روغن زیتون قابلیت بازگشت دارد و میتوانید ناخنهایتان را به روغن زیتون آغشته نمایید و شاهد معجزه این روغن باشید.
مرطوب نگه داشتن ناخنها
پس از برداشتن مواد کاشت، ناخن ضعیف و خشک خواهد شد و در این میان یک مرطوب کننده با کیفیت میتواند ناخن را از خشکی و شکنندگی نجات دهد. مرطوب شدن ناخن رشد آن را تسری میدهد و کوتیکول را نیز تقویت میکند.
قرص ژلوفن
برای این منظور مقداری قرص ژلوفن را درون آب بیندازید و منتظر شوید تا قرص حل شود؛ سپس ناخن را برای مدت زمان ۱۰ دقیقه درون آب قرار دهید و پس از چند بار تکرار، متوجه افزایش استحکام ناخنهایتان خواهید شد. گوشهها و پوست اطراف ناخن یک لایه محافظتی محسوب میشوند که ورود میکروب و عفونت را غیر ممکن میسازد. این لایههای محافظتی کوتیکول نام دارند و برای انجام کاشت، کوتیکول ازناخن جدا میشود و همین امر موجب ورود انواع عفونت و باکتری خواهد شد.
برداشت کوتیکول میتواند باعث بروز عفونت و زگیل و رشد باکتری و قارچ در اطراف ناخن شود و اگر ناخن با میکروب و یا قارچ برخورد کند سریعا آن را جذب میکند. ورد باکتری به بستر ناخن موجب تورم و از بین رفتن بافت ناخن و نازک شدن آن میشود. در موارد نادر و شدید باکتری و قارج در ناخن میتوانند مرگ فرد را رقم بزنند.
آسیب های ناشی از نازکی ناخن در کاشت
در این قسمت از مقاله به آسیبهای ناشی از نازکی در کاشت اشاره میکنیم.
ویروس های خطرناک
عده بسیار زیادی از انتقال بیماریهای مانند هپاتیت و اچ ای وی نگران هستند و در عین حال اطلاعات دقیق و موثری در این خصوص ندارند. توصیه میشود که ابزار کاشت به طور مکرر ضد عفونی شوند؛ زیرا کاشت ناخن موجب زخم شدن پوست اطراف ناخن میشود و اگر فرد متقاضی دارای ویروس این چنینی باشد میتواند برای متقاضیان پس از خودش بسیار خطرناک باشد. پس پیشنهاد میکنیم که پس از اتمام کار هر متقاضی ابزار درون الکل انداخته شوند.
عدم رعایت بهداشت
عدم بهداشت شخصی میتواند ناخنها را بستری مناسب برای رشد قارچ و باکتری تبدیل کند و باقی ماندن چربی بر روی سطوح ناخن و یا باکتری میتواند باعث رشد اگزما و قارچ و میکروب شود.
جذب مواد شیمیایی
به دلیل اینکه برای قرار دادن ناخنهای مصنوعی لازم است که سطح ناخن خراشیده شود و لایههایی از ناخن از بین برود، سوهان برقی سریعا این اقدام را انجام داده و باعث نازک شدن و از بین رفتن لایههای ابتدایی ناخن میشود. در این شرایط مواد شیمیایی بر روی ناخن سریعا جذب خواهند شد و سلامت پوست و ناخن و حتی استخوان را به خطر میاندازند.
احتمال جدا شدن ناخن از بستر
به دلیل برداشته شدن و خراشیدن پوست اطراف ناخن، زمینه برای برداشت ناخن از بستر مهیا میشود و ممکن است ناخن از بستر خودش جدا شود که این آسیب بسیار دردناک خواهد بود.
مسمومیت
ممکن است برایتان عجیب باشد اما مسمویت از طریق کاشت ناخن وجود دارد و میتواند بسیار هم خطرناک باشد. تحقیقات پزشکی ثابت کردند که گازهای موجود در مواد شیمیایی کاشت ناخن میتواند باعث مسمومیت آرایشگر و فرد متقاضی شود. از این رو بهتر است هنگام انجام کاشت از ماسکهای بسیار قوی استفاده نمایید.
ریسک ابتلا به سرطان ریه
مسمومیتهایی که به آن اشاره کردیم اگر به مدت زیادی در معرض افراد باشند، میتواند ریسک ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهند و فرد را با مشکلات جدی تردرگیر کند.
افزایش احتمال بروز سرطان پوست
در چند ماه اخیر دو مورد سرطان پوست در انگلیس مبنی بر کاشت بی رویه ناخن گزارش شده که دلیل اصلی آن استفاده از دستگاه اشعه یو وی جهت خشک کردن لاک بوده است. اشعه یو وی بسیار خطرناک و خشن است و تاثیرات بسیار نا مطلوبی بر روی پوست خواهد گذاشت.
در این بخش جدا از شکنندگی و نازک شدن ناخن به تاثیرات و آسیبهای دیگر کاشت ناخن اشاره کردیم. برای جلوگیری از این آسیب بهتر است ناخنهای خود را بسیار بلند نکنید و همواره آن را کوتاه نگه دارید.
اگر ناخنهای شما نیز دچار نازک شدن بعد از کاشت شده است نگران نباشید؛ زیرا انجام روشهای ذکر شده در مقاله تا حد زیادی میتواند به سلامت ناخنها کمک کند.
سخن آخر
در این مقاله به تمامی نکات مهم کاشت و نحوه جلوگیری از اسیبهای بعد از آن پرداختیم و نکات مهمی در خصوص این اقدام رایج فرا گرفتیم. به طور کلی رعایت نکات ذکر شده در مقاله تا حد زیادی سلامت ناخنهای شما را تضمین خواهد کرد.
بهترین درمان برای ناخنها تنفس برای مدتی میباشد، اگر به حفظ سلامت ناخنهایتان علاقه دارید بهتر است بگذارید ناخنها برای مدتی نفس بکشند و به دور از مواد شیمیایی باشند تا بتوانند سلامت و استحکام خود را به دست اورند.
دیدگاهتان را بنویسید